Tanık beyanlarına karşı itiraz dilekçesi (Boşanma Davası)

By | 15:35:00 1 comment


İSTANBUL ANADOLU .... AİLE MAHKEMESİ ​
SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
DOSYA NO :​                    ESAS​
DAVALI/DAVACI :                           (TCKN : ​)
​VEKİLİ           : 
Adres    :                          
​DAVACI/DAVALI :                            (TCKN:)
VEKİLİ                 : 
Adres                     :
​KONU                   : Tanık beyanlarına karşı itirazlarımızı sunmamızdan ibarettir.

​AÇIKLAMALAR
  1. Sayın Mahkemenizin 12/11/2014 tarihli duruşmasında dinlenen karşı tarafın tanıkları ... ve Ayşe .. ile 16/04/2015 tarihli duruşma da dinlenen karşı tarafın tanıkları ....  ve ....'ın beyanlarını kesinlikle kabul etmiyoruz, itirazlarımızı sunuyoruz.
  2. Tanık olarak dinlenen kişiler beyanlarında olaylara ilişkin bilgi ve görgülerini anlatmak yerine; Davacı/Davalı Müvekkili suçlayıcı ifadelerle aslında tanık değil taraf olduklarını göstermişlerdir. Hal böyle olunca da, gerçekten uzak, doğruyu yansıtmayan, taraflı ve yoruma dayalı olan tanık ifadelerini kabul etmiyoruz.  
  3. Zira  tanık ..... beyanında, "... Hanımın arkadaşıyım" , Tanık ..... beyanında ".... Hanımın sahibi olduğu iş yerinde 11 yıldır çalışıyorum", Tanık ... beyanında "Davacı (.....Hanımın) kuzeniyim" ve Tanık ....  beyanında  "Davacı (..... Hanımın) Kardeşi  olduğunu" ifade etmiştir.  
  4. Anlaşılacağı üzere,  karşı tarafın dinlettiği tanıkların tamamı ile yakın akrabalık ve arkadaşlık ilişkisi içeresinde olduğu açıktır. Böyle olunca da tanıklar karşı tarafın baskısı ve etkisi altında kaldığından tarafsız bir anlatım da bulunmamışlardır. 
  5. Yukarı da açıkladığımız tüm nedenlerden dolayı karşı tarafın talebi doğrultusunda dinlenen Tanıkların beyanları karşı tarafın iddialarını doğrulayacak düzeyde bilgiye sahip olması mümkün değildir. Bu itibarla takdiri Sayın Mahkemenize bırakıyoruz. 
NETİCE-İ TALEP  : ​
​Ara karar gereğince saygılarımızla bilvekale arz ve talep ederim.12.12.2016
       Davalı/Davacı Vekili;
Av.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: